Camping Tholo Beach: Προτείνουμε δραστηριότητες για όσο κάνετε κάμπινγκ στη Ζαχάρω, στην Πελοπόννησο

Social Icons

English Ελληνικά Deutsch Français Italiano

Pages

Προτείνουμε δραστηριότητες για όσο κάνετε κάμπινγκ στη Ζαχάρω, στην Πελοπόννησο

Παρακάτω σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε μια σύντομη περιγραφή προτεινόμενων κοντινών στο Camping Tholo,  εκδρομών που μπορείτε να συνδυάσετε με τη διαμονή σας.


Θολό
Το Θολό είναι ένας μικρός οικισμός 50 περίπου κατοίκων, ο οποίος το καλοκαίρι «αποκτά ζωή» με το κάμπινγκ, beach bars, ταβέρνες και καφέ. Η εκκλησία και ο πλέον εγκαταλελειμένος σταθμός του τραίνου είναι τα σημαντικότερα σημεία στο χωριό. Εκτός από την Εθνική Οδό, μικροί τοπικοί δρόμοι συνδέουν το Θολό με γειτονικά παραλιακά χωριά. Το Γιαννιτσοχώρι στα νότια και το Νεοχώρι και τον Κακόβατο προς βορρά. Εκεί μπορεί κανείς να περπατήσει, ή να κάνει μια βόλτα με το ποδήλατο.
Επιστροφή στο χάρτη


Ζαχάρω
Το αστικό κέντρο της περιοχής 8 χμ. βόρεια επί της Εθνικής Οδού, είναι η Ζαχάρω, με πολλά καταστήματα, υπηρεσίες, σούπερ μάρκετ, καφέ, τράπεζες και λαϊκή αγορά κάθε Τρίτη πρωί. Πολλά μικρά χωριά γύρω με κρυμμένες ομορφιές και παραδοσιακά ταβερνάκια σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. 
Επιστροφή στο χάρτη

Κυπαρισσία
22 χιλιόμετρα περίπου νότια από το Θολό βρίσκεται η Κυπαρισσία. Ένα πανέμορφο μέρος με παραδοσιακή παλιά πόλη, σε ύψωμα κοντά στο μεσαιωνικό κάστρο και μια ζωντανή παραλία με μπαρ, εστιατόρια και μια καινούργια μαρίνα. Κάθε Σάββατο πρωί διεξάγεται λαϊκή αγορά.
Επιστροφή στο χάρτη


Πύργος
Ο Πύργος είναι η πρωτεύουσα της Ηλείας, 40 χμ βόρεια από το κάμπινγκ. Αν αποφασίσει κανείς να κάνει ημερήσια εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία, αξίζει μια βόλτα και από το καινούργιο μουσείο του Πύργου, καθώς και μια βόλτα για ένα καφέ στην πλατεία. Αν η ζέστη είναι αφόρητη τότε το Κατάκολο, λιμάνι κρουαζιέρας 10 λεπτά από τον πόλη είναι μια πολύ καλή λύση για ανάσες δροσιάς, νόστιμους μεζέδες στο λιμανάκι και όμορφη θέα του Ιονίου.
Επιστροφή στο χάρτη
Αρχαία Ολυμπία
Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για την Αρχαία Ολυμπία. Η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, το αυθεντικό Ολυμπιακό Στάδιο και το πολύ ενδιαφέρον μουσείο κάνουν την Αρχαία Ολυμπία έναν θελκτικό προορισμό, για όσο βρίσκεστε στο κάμπινγκ Tholo Beach. Φροντίστε να πάτε νωρίς το πρωί και να επισκεφθείτε τον ανοιχτό Αρχαιολογικό Χώρο ώστε το μεσημέρι που η ζέστη γίνεται υπερβολική να εκμεταλλευθείτε τον κλιματισμό που προσφέρει το Μουσείο. Για όποια άλλη πληροφορία χρειαστείτε, μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς.

Επιστροφή στο χάρτη
Ναός Επικούρειου Απόλλωνα
Ο ναός του Απόλλωνα στις Βάσσες, βρίσκεται περίπου 40 χμ από το Θολό στα όχι και τόσο ευκολοπρόσιτα βουνά της Πελοποννήσου. Η δυσκολία στην πρόσβαση όμως αξίζει και αποζημιώνεται από αυτό το παγκόσμιας σημασίας μνημείο. Το πρώτο Ελληνικό μνημείο που μπήκε στη σχετική λίστα της UNESCO to 1986 αν και σκεπασμένο με προστατευτικό κάλυμα είναι εντυπωσιακό. Αφού βρεθείτε στην περιοχή, αξίζει να επισκεφθείτε και την πόλη της Ανδρίτσαινας, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική διατηρεί την παλιά εικόνα σε μεγάλο βαθμό. Εκεί βρίσκεται και μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες βιβλιοθήκες της σύγχρονης Ελλάδας.

Επιστροφή στο χάρτη
Καταρράκτες Νέδας
Περίπου 40 λεπτά από το κάμπινγκ Tholo Beach βρίσκονται οι πανέμορφοι καταρράκτες της Νέδας. Πάρτε αναψυκτικά, βάλτε το μαγιό σας και ετοιμαστείτε για μία μοναδική εμπειρία στην μοναδική φύση της Πελοποννήσου.

Επιστροφή στο χάρτη

Λίμνη Καϊάφα
Η λίμνη του Καϊάφα βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια από τη Ζαχάρω, δίπλα στην Εθνική Οδό. Η τοποθεσία με το βουνό του Λαπίθα να δεσπόζει πάνω από τη λίμνη τη “Μπούκα”, την ένωση δηλαδή της λίμνης με τη θάλασσα και η αμμώδης παραλία, μαζί με τα ιαματικά λουτρά, καθιστούν τη λίμνη του Καϊάφα σε ένα ενδιαφέρον αξιοθέατο.

Επιστροφή στο χάρτη


Κοπανάκι
Το Κοπανάκι είναι ένα χωριό λιγότερο από μισή ώρα μακριά από το Θολό με κατεύθυνση προς Καλαμάτα. Το ενδιαφέρον σχετικά με αυτό το χωριό είναι το παραδοσιακό παζάρι που γίνεται κάθε πρωί Κυριακής.

Επιστροφή στο χάρτη